неділя, 14 січня 2024 14:45

Екраном вгору чи вниз: як правильно "паркувати" смартфон на зарядку

Екраном вгору чи вниз: як правильно "паркувати" смартфон на зарядку
Далеко не всі знають, як класти телефон на зарядку – екраном вгору чи вниз. Фото: Depositphotos

Правильна експлуатація смартфона не тільки продовжує його "життя", а й зберігає його первинну автономність, за яку звісно відповідає батарея.

Gazeta.ua вже розповідала про основні помилки користувачів, які вбивають батарею смартфона. І навіть докладно розписала, чому не слід залишати телефон на зарядці всю ніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому залишати телефон заряджатися на ніч погана ідея: пояснюємо

Це все основні правила, про них знає кожен відповідальний користувач, який не хоче витрачати додаткові кошти на придбання нових компонентів чи взагалі нового телефону.

Однак далеко не всі знають, як класти телефон на зарядку – екраном вгору чи вниз. Здавалося б, яка різниця, а вона є.

Гаджет, що заряджається, обов'язково повинен бути розташований екраном вниз. Це потрібно для зниження навантаження на пристрій. Річ у тім, що задня частина смартфона (де розташована батарея), може сильно нагріватися під час заряду.

А ось якщо задня панель буде "дивитися" вгору, то проблем з тепловіддачею точно не виникне. Перегріву з високою часткою ймовірності вдасться уникнути.

Таким чином, смартфон, що заряджається, бажано завжди класти на стіл екраном вниз.

Якщо цього замало, розглянемо коротко ще кілька плюсів від позиції смартфона екраном униз.

Захист камери

Класти телефон екраном вниз набагато розумніше та практичніше, оскільки для захисту екрану зараз можна купити багато аксесуарів, а ось для захисту камери їх немає.

Перш за все це необхідно робити для того, щоб на камері не утворилися подряпини. Справа в тому, що у багатьох моделей камера дещо виступає за межі корпусу. Якщо весь час класти телефон екраном вгору, то згодом на склі камери можуть утворитися подряпини, що погіршують якість відео та фото.

Захист від вологи

Задня сторона смартфона герметична та надійніше захищена від вологи. Тому коли телефон лежатиме екраном вниз і на нього випадково проллється якась рідина, то ймовірність поломки буде набагато нижчою.

Не всі власники смартфонів уважно ставляться до правильної експлуатації гаджетів, через що у них виникає низка проблем.

Найпроблемнішим місцем практично кожного пристрою є акумулятор (батарея). Щоб він прослужив якнайдовше, потрібно правильно експлуатувати смартфон.

Gazeta.ua розповідає про основні помилки користувачів, які вбивають батарею смартфона.

Зараз ви читаєте новину «Екраном вгору чи вниз: як правильно "паркувати" смартфон на зарядку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі