четвер, 31 серпня 2023 03:25

Що робити, якщо зникли контакти на Android: як відновити

Що робити, якщо зникли контакти на Android: як відновити
Не працює пошук контактів у телефоні – розповідаємо, шо робити. Фото: androidinsider

Будучи багатофункціональним пристроєм, смартфон продовжує залишатися інструментом для зв'язку через дзвінки та надсилання SMS-повідомлень.

Тому в ситуації, якщо у вас зникли контакти, можна зазнати маси незручностей аж до втрати єдиного способу зв'язку з людиною. Таке також часто трапляється, коли ви переходите зі старого смартфона на новий. Gazeta.ua розбере всі способи відновлення контактів на операційній системі Android і з високою ймовірністю вам вдасться вирішити проблему.

Не працює пошук контактів у телефоні – що робити

Перезавантаження смартфона

У програмі "Контакти" можуть іноді виникати тимчасові збої, через які функція пошуку в програмі припиняє працювати на вашому Android. Перезавантаження телефону має вирішити ці та інші незначні проблеми, пов'язані з операційною системою.

Тут все просто, натисніть та утримуйте кнопку живлення та торкніться "Перезапустити" або "Перезавантаження". Після цього спробуйте знову знайти контакти.

Перевірте дозволи, надані додатку

Як і будь-яка інша, програма "Контакти" вимагає декількох дозволів для безперебійної роботи. Якщо ви випадково відмовили у будь-якому з них, ви зіткнетеся з проблемами.

Утримуйте піктограму програми "Контакти" і торкніться "i" у меню, що відкрилося. На сторінці інформації про програму перейдіть до розділу "Дозволи". Перегляньте кожний і надайте всі дозволи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ознаки вказують на те, що ваш смартфон прослуховують: як цьому запобігти

Синхронізуйте свої контакти

Проблеми синхронізації з програмою "Контакти" можуть призвести до неправильної роботи пошуку. Якщо ви не можете знайти деякі контакти, спробуйте повторно синхронізувати контакти зі свого облікового запису Google і перевірте, чи це допоможе.

Відкрийте додаток "Контакти" на телефоні та перейдіть до його налаштувань. Виберіть свій обліковий запис, перейдіть до параметрів синхронізації та перевірте їх.

Видаліть свій обліковий запис Google та додайте його назад

Якщо повторна синхронізація ваших контактів виявиться неефективною, наступний найкращий варіант буде видалити обліковий запис Google і додати його знову.

Декілька користувачів на форумах Google повідомили про успішне вирішення проблем пошуку в програмі "Контакти" за допомогою цього трюку.

Очистіть кеш програми

Очищення кешу програми "Контакти" призведе до видалення будь-яких застарілих або пошкоджених тимчасових файлів, що змусить застосунок створити їх заново. Якщо функція пошуку не працює через пошкоджений кеш програми, очистіть його, щоб вирішити проблему.

Цей процес не вплине на ваші збережені дані. Утримуйте піктограму "Контакти" і торкніться піктограми "i" в меню, що відкриється. Перейдіть до розділу "Пам'ять" (сховище) та виберіть "Очистити кеш".

Оновлення програми

Якщо ви все ще не можете знайти контакти за допомогою функції пошуку, можливо, виникла проблема з додатком "Контакти". Це може статися, якщо програма має помилки або застаріла.

Щоб виправити це, відкрийте Google Play Store (Google Play) та знайдіть програму "Контакти". Якщо нова версія доступна, натисніть кнопку "Оновити", щоб встановити її.

Літо – це досить небезпечна пора року для вашого смартфона та інших гаджетів.

В цьому році у багатьох містах України денна температура підіймається вище 30 градусів, тож багато хто може зіткнутися з перегріванням пристрою та негативним впливом високих температур на його роботу та акумулятор, який може втратити свої характеристики і швидше вийти з ладу.

Gazeta.ua нагадає декілька простих порад, як використовувати телефон у спеку.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо зникли контакти на Android: як відновити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі