середа, 30 серпня 2017 11:42

Чому чиновникам не варто приходити на шкільні лінійки

Чому чиновникам не варто приходити на шкільні лінійки
Батьківська громадськість закликала чиновників не брати участь у першовересневих шкільних заходах. Своє звернення батьки опублікували у Facebook-спільноті організації "Батьки SOS". Фото: volyninfo.com.

Перше вересня вже за кілька днів. У переддні свята на батьківських форумах, у соціальних мережах закликають трансформувати шкільні лінійки та просять чиновників не приходити до школи.

"Ваша присутність змушує наших дітей влаштовувати свято вам - інколи ви запізнюєтесь, інколи ваші промовисті промови занадто нудні та довгі. Якщо ви не знаєте, то "святкове вбрання" навчального закладу - кульки, прапорці, вам квіти - це все за кошти нас, батьків. Якщо вже така нестерпна жага PR у навчальних закладах є, то не приїжджайте 1 вересня у школи, в які місцева влада вклала мільйони. Приїдьте 2 вересня туди, де ваша допомога буде необхідною, де навіть за децентралізації, міська чи районна влада не переймається освітою", - йдеться у заяві ініціаторів акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову в школу: шість нововведень навчального року

Попри те, що міністр освіти і науки Лілія Гриневич дозволила організовувати свято Першого дзвоника на розсуд шкіл, навчальні заклади від традиційних лінійок не відмовляються. Фахівці такі рішення називають пережитком Радянського Союзу.

"Проведення урочистих лінійок - радянська традиція. Звідти звичка обирати, хто нестиме дзвоник, хто розповідатиме чиновникам віршик, хто танцюватиме перед високопосадовцями. Виходить, що свято організовують не для школярів, а для чиновників. Змінивши шкільні лінійки, ми трансформуємо совковий світогляд, змінимо відношення до дітей у навчальному закладі", - розповідає Gazeta.ua співголова громадського об'єднання "Батьки SOS" Альона Парфенова.

1 вересня до першого класу підуть 408,2 тис. дітей. Минулого року першачків було менше - майже 400 тис.Найбільше першокласників у Дніпропетровській області - 34,7 тис. Трохи менше на Одещині та в Києві. Свято Першого вересня та початок навчання можуть обернутися стресом для дитини. Важливо вчасно підготувати її до школи після літніх канікул, вважають фахівці.

Зараз ви читаєте новину «Чому чиновникам не варто приходити на шкільні лінійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі