вівторок, 16 серпня 2016 17:14

Центр оцінювання якості освіти перевірив результати ЗНО

Центр оцінювання якості освіти перевірив результати ЗНО
ukrinform.ua

У рамках розслідування справи екс-директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука перевіряли результати ЗНО, які можуть бути сфальсифіковані.

"Генпрокуратура зверталася до центру оцінювання якості освіти взимку для підтвердження достовірності результатів по сертифікатах, які нам надала прокуратура. Ми перевіряли відповідність даних, які внесені до бази, із оригіналами бланків. Всю інформацію ми передали Генеральній прокуратурі. Були випадки, що результати збігалися", - розповів на прес-конференції Вадим Карандій, директор Українського центру оцінювання якості освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати ЗНО фальсифікували на користь дітей чиновників, нардепів та їхніх помічників

Міністерство освіти й науки захистило систему зовнішнього незалежного оцінювання від стороннього втручання. Після минулорічних заяв прокуратури щодо втручання у систему ЗНО Міносвіти провело повну її ревізію і посилило захист. Крім того, Український центр оцінювання якості освіти має атестат відповідності.

"На сьогодні Український центр оцінювання якості освіти має атестат відповідності. Він дійсний до 2021 року. Його видали у липні цього року. Видача атестата — це формальна справа. Сама процедура триває набагато довше. Фізично, систему захисту інформації побудували до початку ЗНО. Випробування здійснили ще у квітні, після чого передали у відповідні служби", - додав Вадим Карандій.

Нагадаємо, колишній керівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук планує обстоювати свою честь у Європейському суді з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Центр оцінювання якості освіти перевірив результати ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі