Біологічно активні речовини нормалізують обмін речовин, знижуючи тим самим ризик серцево-судинних захворювань і діабету 2 типу.
Стаття дослідників з Машхадского медичного університету (Іран) опублікована в журналі Phytotherapy Research.
Авокадо є багатим джерелом каротиноїдів, жирних кислот, мікроелементів (кальцію, заліза і цинку), а також вітамінів A, B, C і E. Про це повідомляє healthinfo.
Іранські вчені проаналізували опубліковані в науковій літературі результати досліджень, які вивчали вплив авокадо на обмін речовин.
Найбільш корисно їсти багато авокадо людям з порушенням холестеринового і жирового обміну.
Авокадо ефективно знижує рівень "поганого" холестерину і підвищує рівень "хорошого" холестерину, а також нормалізує концентрацію загального холестерину і тригліцеридів у крові. Для досягнення такого ефекту достатньо всього тижня багатої на авокадо дієти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, від яких продуктів може бути залежність
Метаболічний синдром — сукупність обмінних порушень, в потенціалі веде до таких тяжких наслідків, як діабет, інфаркт та інсульт. Мова йде про підвищений тиск, абдомінальне ожиріння (скупчення жирової тканини в області живота), підвищений рівень "поганого" холестерину, тригліцеридів та цукру в крові. Наявність хоча б трьох таких порушень дозволяє діагностувати метаболічний синдром.
Коментарі