понеділок, 05 жовтня 2020 05:29

Apple запатентувала новий смартфон с гнучким екраном

Apple запатентувала новий смартфон с гнучким екраном

Патентне відомство США опублікувало заявку від Apple щодо складного електронного девайса у вигляді телефону або планшету з гнучким екраном, який може самовідновлюватися від подряпин чи інших пошкоджень.

Зазначається, що "цей пристрій може мати шарнір, який дозволятиме екрану згинатися навколо осі вигину", що вже зустрічалося в інших моделях. Водночас шар покриття дисплею може містити еластомер у гнучкій частині, повідомляє Patently Apple.

Під час роботи пристрою дисплей може подряпатися або потертися. Для того, щоби зберегти естетику та зменшити кількість вм'ятин, подряпин чи інших пошкоджень, на дисплей наноситиметься шар матеріалу, що самовідновлюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злили перші фото та дату продажу iPhone 12

Самовідновлення може бути ініційоване або прискорене зовнішнім теплом, світлом, електричним струмом чи іншим видом зовнішнього впливу. Це можна зробити або за графіком, або самим користувачем.

Для підвищення гнучкості покриття дисплея може застосовуватися прозорий діелектричний шар із прорізами. Щілини можуть бути заповнені відповідним матеріалом, який буде невидимим і водночас еластичним.

Європейська асоціація журналів з аудіо і відеотехніки (European Imaging and Sound Association, EISA) назвала найкращі ґаджети 2020 року, присвоївши номінації різним пристроям від смартфонів до навушників.

Зараз ви читаєте новину «Apple запатентувала новий смартфон с гнучким екраном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі