субота, 13 січня 2024 20:49

Apple більше не найдорожча компанія в світі: хто обігнав

Apple більше не найдорожча компанія в світі: хто обігнав
В середньому прибуток Apple у грудневому кварталі підвищиться на 0,7% до $117,9 млрд. Фото: sejacriativo.com

Вартість акцій корпорації Microsoft 12 січня обігнала Apple.

Так, Microsoft вперше з 2021 року повернула собі статус найдорожчої компанії у світі. Про це пише Reuters.

Акції Apple піднялися на 0,2%, тоді як Microsoft додала на 1%, тож ринкові показники компаній сягнули $2,875 трлн та $2,887 трлн відповідно. За даними фондової біржі LSEG, для Microsoft така сума капіталізації стала найвищим показником за всю історію.

Такі зміни повʼязані зі зниженням попиту на iPhone, які призвели до падіння акцій Apple на 3% у 2024 році. Водночас від початку року акції Microsoft навпаки зросли приблизно на 3%.

Reuters зазначає, що частково це повʼязано з лідерством корпорації у сфері генеративного штучного інтелекту завдяки інвестиціям у розробника ChatGPT OpenAI.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Windows залишився без популярної утиліти, якою користувалися протягом 30 років

Від 2018 року Microsoft вже кілька разів ненадовго випереджала Apple як найдорожча компанія, востаннє це ставалося у 2021-му, коли пандемія Covid-19 вдарила по вартості акцій виробника iPhone.

За даними LSEG, аналітики прогнозують, що в середньому прибуток Apple у грудневому кварталі підвищиться на 0,7% до $117,9 млрд. Однак остаточно Apple звітуватиме про свої результати 1 лютого.

Водночас аналітики кажуть, що Microsoft повідомила про збільшення доходу на 16% до $61,1 млрд завдяки постійному зростанню хмарного бізнесу.

Інсайдер Мінг-Чі Куо повідомив, що 2025 року всі моделі iPhone 17 отримають потужне оновлення.

Apple уперше за довгий час оновить фронтальну камеру, передає MacRumors.

Замість 12-мегапіксельного сенсора в iPhone 17 встановлять 24-мегапіксельний з шести-елементним об'єктивом. Світлини завдяки цьому мають стати чіткішими, яскравішими і детальнішими.

Зараз ви читаєте новину «Apple більше не найдорожча компанія в світі: хто обігнав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі