середа, 16 травня 2018 13:50

З'явилися нові подробиці про правила отримання субсидії

З'явилися нові подробиці про правила отримання субсидії
При оформленні субсидії, мешканець квартири у декларації має вказати родичів, які зареєстровані, але не живуть з ним. Фото: Zmi.ck.uа.

В Україні з 1 травня 2018 року збереглося право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а на осіб, які фактично проживають у помешканні.

Таким чином, доходи тих, хто прописаний у помешканні, але не проживають там, не враховуватимуть під час розрахунку розміру субсидії. Адже у будинку можуть бути прописані повнолітні діти, які не проживають з батьками, пише teplo.gov.ua.

Тому при оформленні субсидії мешканець квартири у декларації має вказати родичів, які зареєстровані, але не живуть з ним.

Крім того, якщо у помешканні прописана повнолітня одружена дочка, то в декларації потрібно відобразити і її сім'ю. Навіть, коли вони прописані за іншою адресою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали нові декларації і заяви для оформлення субсидії

Разом із декларацією необхідно подати заяву з проханням розглянути питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі. Також надати документ, що підтверджує факт непроживання відповідних осіб за цією адресою.

На підставі заяви управління соцзахисту направить у помешкання заявника державного соціального інспектора. Він складе акт обстеження матеріально-побутових умов проживання. Далі комісія вирішить розмір субсидії для сім'ї.

Не зареєстровані у центрі зайнятості безробітні, які хочуть отримувати соцдопомогу, мають чесно декларувати отримані за кордоном доходи. Також сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду. Інакше органи соцзахисту автоматично нараховуватимуть їм дохід 3 прожиткових мінімуми. Це - 5286 грн.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися нові подробиці про правила отримання субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі