неділя, 29 квітня 2018 21:10

Звільнили з роботи: як не впасти в депресію і швидко знайти роботу

Звільнили з роботи: як не впасти в депресію і швидко знайти роботу
Фахівці радять не шукати одразу після звільнення нову роботу. Спочатку потрібно трохи відпочити. Фото: finance.bigmir.net

Найчастіше українці звільняються з роботи через низьку заробітну плату, відсутність перспектив кар'єрного росту, конфлікти з керівництвом і неможливість саморозвитку.

Бувають випадки, коли працівник втрачає роботу не з власного бажання. Роботодавець звільняє його. Тоді головне не опустити руки, самоорганізуватися і швидко знайти нову роботу, пише Work.ua.

Відпочиньте

Після звільнення, не варто наступного ж дня виходити на нову роботу. Потрібно відпочити і поновити сили. Щоб відволіктися від проблем, прогуляйтеся в парку, поїдьте на екскурсію в інше місто. При зустрічі з друзями обов'язково згадайте, що шукаєте нову роботу. Часто "сарафанне радіо" швидше допомагає працевлаштуватися.

Організуйте свій час

Поставтеся до пошуку роботи, як до роботи. Витрачайте кожного дня по кілька годин на перегляд вакансій, складання і розсилку резюме. Найголовніше, щоб це не був хаотичний процес.

Напишіть привабливе резюме

Добре описане і правильно структуроване резюме - квиток на співбесіду. Часто кандидати не відповідально ставляться до його написання. Не достатньо описують досвід роботи чи прикріплюють пляжні фото. Крім того, у рядку "Додаткова інформація" пишуть те, що й інші. Перед тим, як надіслати резюме роботодавцю, перевірте, чи відповідає назва вашої посади тому, що зазначено у вакансії. Крім того, варто перечитати резюме, щоб воно відповідало бажаній роботі. Перевірити на помилки.

Підвищуйте свою кваліфікацію

Втрата роботи - відмінний привід оновити професійні знання. З'являється вільний час, який можна витратити на курси, конференції чи лекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекрутери порадили, чи розповідати про хобі на співбесіді

Вибирайте вакансії, які максимально відповідають вашій кваліфікації

Чітко зрозумійте, чого ви хочете. Визначте рівень зарплати, посаду, обов'язки, які готові на себе взяти. Уважно читайте опис вакансій. Якщо вам дзвонить рекрутер, не лише відповідайте, а й активно питайте. Це допоможе зекономити вас час і нерви.

Зберіть максимум інформації

Не лінуйтеся зібрати максимум інформації про майбутнє місце роботи. Знайдіть і перегляньте сайт компанії, почитайте відгуки про роботу там. Тоді точно знатимете, чи не пожалкуєте пізніше про свій вибір.

В Україні пропонують на 4 дні збільшити відпустку. Крім того, за умови підписання відповідного договору, збільшити тривалість робочого дня до 12 годин. За додаткові години обіцяють доплачувати. За кожну додаткову годину роботи, якщо їх більше 120 за рік, працівник отримуватиме потрійну оплату.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили з роботи: як не впасти в депресію і швидко знайти роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі