субота, 01 липня 2017 20:23

Зміни під диктовку: реформа Нафтогазу

Зміни під диктовку: реформа Нафтогазу
Президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар: "Євпропейський підхід фрагментації небезпечний. Маємо зберегти цілісність газотранспортної системи України" / Фото: Gazeta.ua

Завдяки війні реформа Нафтогазу просунулася значно далі, ніж можна було уявити ще кілька років тому. Про це в інтерв'ю журнал" розповів президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар.

"Закон "Про ринок природного газу" прийняли ще 2010 року. Але він не запрацював. Тому прийняли новий позаторік. Він уже діє. Також мінімізували імпорт корупцієгенного російського газу", - говорить експерт.

Європейці закидають нам, що повільно йдуть реформи. Не можна за 2 роки зробити реформу такої махіни, як Нафтогаз, каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все одно мріють "покарати" Україну" - експерт пояснив газову стратегію РФ

"Маємо інтегровану газотранспортну систему. Не слід порушувати її цілісність. Це нам гарантує безпеку. Європейці ж кажуть: "Давайте все це фрагментуємо, і буде легше розібратися з кожною частиною окремо". Такий підхід небезпечний. Він зменшить наші можливості та підвищить ризики всередині країни. Українцям доведеться за все платити більше", - підсумував Гончар.

Інтерв'ю з Михайлом Гончарем читайте у новому номері журналу "Країна" від 29 червня.

Зараз ви читаєте новину «Зміни під диктовку: реформа Нафтогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі