вівторок, 21 травня 2019 02:32

Зеленський розраховує на підтримку ЄС у газовому питанні

Зеленський розраховує на підтримку ЄС у газовому питанні
Зеленський розраховує на підтримку ЄС. Фото: Marker.ua

Президент України Володимир Зеленський розраховує на підтримку Єврокомісії під час переговорів між Україною, ЄC та РФ щодо укладення контракту на транзит російського газу газогонами України після 2019 року.

"Також будемо вдячні за солідарну позицію ЄC у питанні протидії реалізації будівництва газопроводу "Північний потік-2", – сказав Зеленський на зустрічі із віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовічем.

Зеленський також наголосив на важливості посилення санкцій проти країни-агресора – Росії.

"Посилення санкцій щодо Російської Федерації через агресію – це наша справді велика надія. Я сподіваюся, що санкційний тиск з боку ЄС продовжуватиметься. Для нас це дуже важливо – не на словах. Це життєво важливо для України та тих людей, яких ми втрачаємо на Донбасі", – наголосив глава держави.

Зі свого боку Шефчовіч зазначив, що ЄС високо цінує продовження європейської політики України. Він побажав Зеленському успіхів у роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газових переговорів не буде: Нафтогаз пояснив причину

У січні Єврокомісія висунула пропозицію НАК "Нафтогаз України" та російському "Газпрому" щодо умов транзиту газу після 2019 року.
"Газпром" заявив, що може зберегти транзит газу через Україну у розмірі 10-15 млрд кубометрів на рік, якщо українська сторона доведе економічну доцільність нового контракту.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розраховує на підтримку ЄС у газовому питанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі