четвер, 14 травня 2020 09:50

Збитки "Укрзалізниці" перевищили 1 млрд грн

Збитки "Укрзалізниці" перевищили 1 млрд грн
Національне антикорупційне бюро розслідує понад 20 кримінальних проваджень щодо корупції у сфері діяльності "Укрзалізниці"pixabay.com

Національне антикорупційне бюро розслідує понад 20 кримінальних проваджень щодо корупції у сфері діяльності "Укрзалізниці" та інших державних транспортних підприємств, сума завданих збитків за якими становить 1,1 млрд грн. Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит Інтернет-видання OBOZREVATEL.

Зокрема, у відповіді НАБУ повідомляється, що на сьогодні у відомстві знаходиться 21 кримінальне провадження щодо корупційних кримінальних правопорушень у сфері діяльності АТ "Укрзалізниця". Попередня сума збитку в цих та інших виробництвах щодо діяльності транспортних держпідприємств становить орієнтовно 1,1 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акції великих компаній зараз можна купити з хорошим дисконтом

"Основні правопорушення, які розслідують детективи Національного бюро у сфері діяльності АТ "Укрзалізниця", пов'язані зі зловживаннями при проведенні публічних закупівель, обслуговуванні боргових зобов'язань, здійсненні страхової діяльності, наданні пільг на тарифи з вантажних перевезень", − наголошується у відповіді НАБУ.

Водночас народний депутат України, член Комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко заявив, що якщо міністр інфраструктури не подолає системну корупцію в "Укрзалізниці", депутати ініціюватимуть питання про його заміну.

Укрзалізниця готується до виходу з карантинного режиму. У компанії сказали, що найперше після закінчення карантину запустять приміські електропоїзди, потім на маршрути вийдуть швидкісні потяги "Інтерсіті" і "Інтерсіті +".

Зараз ви читаєте новину «Збитки "Укрзалізниці" перевищили 1 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі