четвер, 16 квітня 2020 15:54

Зафіксували рекордну кількість безробітних

Зафіксували рекордну кількість безробітних
Загальна кількість безробітних в Україні сягнула 2,5-2,8 млн осіб. Фото: dialogs.org.ua

В Україні протягом місяця карантину роботу втратили 1-1,3 млн людей. А загальна кількість безробітних сягнула 2,5-2,8 млн осіб. Відповідні розрахунки зробила Торгово-промислова палата України.

"За оцінками Торгово-промислової палати України, рівень безробіття сьогодні складає 13,7-15,4%. Це найвищий показник за останні 15 років", — сказав керівник організації Геннадій Чижиков, передає Громадське. Він уточнив, що до підрахунків включено трудових мігрантів, які повернулися в Україну з-за кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не вдасться втримати заробітчан удома

"Опитування Торгово-промислової палати показало, що 26% компаній планують скорочення персоналу, ще 30% ще не ухвалили остаточного рішення", — додав глава палати.

За інформацією Держслужби зайнятості, за час карантину роботу втратили не менше 70 тис. українців – це ті, хто став на облік у службі. Однак під час карантину отримати статус безробітного стало простіше, достатньо подати дистанційно дві заяви. Виплату допомоги в разі безробіття призначають з першого дня реєстрації.

За минулий тиждень безробітних стало на 36,2 тис. осіб більше. У центрах зайнятості на 13 квітня зареєстровано 387,5 тис. безробітних українців, передає Державна служба зайнятості. Порівняно з квітнем 2019-го, безробітних стало більше на 22%, або 70 тис. осіб

Зараз ви читаєте новину «Зафіксували рекордну кількість безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі