середа, 25 жовтня 2017 12:56

За кожну четверту закордонну посилку хочуть брати податок

За кожну четверту закордонну посилку  хочуть брати  податок
При фіксальній службі створять інформаційну систему, яка слідкуватиме скільки покупок зробила людина. Фото: Твоє місто

Міністерство фінансів запропонувало обмежити кількість безмитних покупок у закордонних інтернет-магазинах.

Грошовий ліміт на замовлення закордоном товарів не змінювали - не більше €150.

Одна особа зможе отримати без сплати мита три посилки на місяць. За кожну наступну треба буде заплатити податок - 20%, повідомляє ubr.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта готує приємний сюрприз для клієнтів

При фіксальній службі створять інформаційну систему, яка слідкуватиме, скільки покупок зробила людина. Інформацію надаватиме митниця чи поштова служба.

Законопроект також дозволяє раз на місяць ввозити в Україну товари в ручній поклажі чи багажі без сплати податків на суму до €300. Цей дозвіл діє, якщо особа знаходилася закордоном не менше доби. Якщо менше 24 годин, то без сплати мита дозволяють завозити товари на суму не більше €50.

"Тепер кожну посилку доведеться перевіряти: скільки разів до цього завозив одержувач і чи не перевищив він дозволений ліміт. Таким чином, людина може тижнями чекати митного оформлення", — говорить президент "Укр-Китай Комуникейшн" В'ячеслав Лисенко.

У Мінфіні запевняють, що контроль кількості посилок буде проходити не на кордоні, щоб не створювати черг та затримок. А вже на території країни — кур'єрськими службами через запит фіксальної служби. Ввезенням товарів без сплати податків користуються переважно сірі імпортери. Для громадян незручностей не виникне, переконані чиновники.

За дослідженнями GfK, українці у середньому отримують 10-13 посилок на рік. Середня вартість замовлення - 1292 грн.

Зараз ви читаєте новину «За кожну четверту закордонну посилку хочуть брати податок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі