четвер, 08 листопада 2012 14:37

За "консервування" взуття беруть від 400 гривень

За "консервування" взуття беруть від 400 гривень
Літнє взуття чистять, фарбують і полірують. Фото: vzuttya.blogspot.com

Столичні майстерні ремонту взуття пропонують клієнтам "законсервувати" босоніжки і легкі туфлі, поки на дворі зима. Літнє взуття спеціалісти чистять, фарбують і полірують.

"Як закінчується теплий сезон, люди приносять взуття реставрувати. Чоловіки "вбивають" підошву, коли їдуть за кермом чи коли багато ходять. А у жінок частіше стираються підбори, бо усі вони люблять шпильки", - розповів власник взуттєвої майстерні Роман Баласян.

Він очищує взуття від надлишку жирів, бактерій. Якщо треба - зафарбовує подряпини. Тоді кладе у цупкі целофанові пакети. Щільно загортає, щоб не потрапило повітря.

"Надаю взуттю друге життя, від нового не відрізнити. Та процедура не з дешевих, коштує 450 гривень. А мій друг, майстер на Бесарабці, бере й усі 500. У нього там постійна клієнтура - мажори", - сказав Баласян.

Чоловік радить віддавати взуття на зберігання до весни. Більшість людей приносять одразу по кілька пар, щоб вільного місця вдома стало більше. Не важливо, якого взуття розміру, чоботи це чи туфлі- за кожну пару доведеться сплатити півсотні гривень. Робить знижку 50 грн, коли здають більше 5 пар.

Володимир Усольцев має власну взуттєву майстерню у столичному районі Оболонь. Каже, якщо "консервувати" взуття самому, вийде удвічі-втричі дешевше.

Сама процедура консервації також не дуже складна. Треба гарненько відмити взуття, обробити спреєм для кольору і дезодорантом, лакове взуття - ще воском. Після цього треба додати взуття форму і заховати в шафу.

"Однозначно раз на рік треба реставрувати взуття, але можна й не платити за це шалені гроші. Оскільки віск, крем, дезодоронт, щітка для взуття і антибактеріальний засіб коштують 200-230 гривень. А сама процедура консервації дуже проста, її можна запросто зробити вдома", - розповів Усольцев.

Щоб підготувати взуття до зими, спершу сухою щіткою зчищають із нього плями бруду, потім взуття миють.

"Часто від сирості та пилу взуття вкривається бактеріями і грибком. Через це туфлі неприємно пахнуть, інколи за зиму на ньому навіть пліснява виростає. Щоб цього не було, взуття усередині та зовні 2-3 рази збризкують антибактеріальним спреєм", - зазначив Усольцев.

Далі туфлі чи чоботи протирають кремом, а лакові - воском. Тоді взуття можна сховати у полицю. Можна обгорнути целофаном, щоб вберегти від сирості.

Зараз ви читаєте новину «За "консервування" взуття беруть від 400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі