вівторок, 19 серпня 2014 16:39

З "7 кілометру" тікають підприємці
8

Фото: Мураховська Валентина

В Одесі на ринку "7 кілометр" закриваються контейнери. Більшість здають торгівельні місця в оренду, багато продають.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів підприємець Ашан Манян.

"Зараз вигідно торгувати лише дешевими футболками, взуттям та джинсами з Китаю. Ми такі називаємо доларовками. У Китаї їх закуповуємо по 3-5 доларів. Тут перепродуємо по 120-150 гривень. Це дешевий товар із сегменту для робочих. Нормальний китаєць при роботі не піде в такому на відпочинок чи в місто. Це переважно тканини дешевої якості. Зараз такі розбирають дітям до школи", - пояснив підприємець.

Продавці кажуть після того як ринок передали новій власниці нічого не змінилося, але відвідувачів значно поменшало.

"Раніше сюди їхали підприємці з усієї України. З Криму, Харкова, Хмельницького, Чернівців. Тепер скуповуються лише директора торгівельних центрів Одеси. Трохи херсонських підприємців. Люди теж перестали їхати в Одесу. Дехто боїться, а більшість не мають грошей на поїздку"

Ціни на ринку досить високі. Наприклад, турецькі джинси продають по 350 гривень. За таку ж ціну їх можна знайти в бутіках. Переважно товар з Туреччини та Китаю закуповують в доларах. На минулому тижні долар тут міняли по 14,3 гривні.

"У нас все в доларах. За місяць оренди ми платимо 2300 доларів, ще додатково 260 гривень щодня за прибирання і охорону, - пояснює. - Суми виторгів впали. Торік перед школою мав обороти грошей у 20-30 тисяч доларів. Тепер добре, якщо наторгую хоча б на тисячу. Люди лякаються цін на футболки по 150 гривень. Оптовики теж такого не беруть, бо якщо він ще підніме на ній ціну не матиме виторгу взагалі. Якщо ситуація з доларом не зміниться, доведеться йти з ринку взагалі"

" В літні місяці, на Промтоварному ринку відзначається традиційний приріст відвідувачів. У той же час у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість відвідувачів в 2014 році дійсно скоротилася у зв'язку з політичною та економічною ситуацією в країні. Між тим, протягом останніх місяців фіксується постійне зростання кількості заїздів автотранспорту, зокрема і автобусів з оптовими покупцями, в тому числі, з Криму і східних областей України", - каже заступник директора промтоварного ринку "7 кілометр" Ірина Ткач.

Під час зміни сезону на Промтоварному ринку проходить традиційна сезонна міграція підприємців, що залежить від виду товару, яким вони торгують. Наприклад, підприємці, які займаються продажем зимового одягу, влітку можуть тимчасово припинити реалізацію на своєму майданчику, або почати продавати інший товар на інший майданчику. Промринку, що спеціалізується саме на цьому товар, в залежності від його виду. У поточному 2014 році така міграція повністю аналогічна показникам минулого року.

Зараз ви читаєте новину «З "7 кілометру" тікають підприємці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі