пʼятниця, 03 травня 2013 15:10

З 15 травня Україна буде отримувати європейський газ по новому реверсному потоку

З 15 травня Україна буде отримувати європейський газ по новому реверсному потоку
Фото: www.danube-river.info

З 15 травня Україна буде отримувати європейський газ по ще одному реверсному потоку через Словаччину, повідомив міністр палива та енергетики Едуард Ставицький

"Я звернувся за підтримкою до європейського комісара (Гюнтер Оттінгер - ред.) про відкриття нового реверсного коридору через територію Словаччини. 15 травня буде запущений тестовий режим і проведений тестовий обмін даними по черговому реверсному шляху з Європи в Україну і з України в ЄС", - повідомив міністр у четвер у Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася в ході дводенного міжнародного круглого столу високого рівня з питання українського газового ринку.

Крім того, за його словами, українська сторона очікує також реалізації першого етапу модернізації української газотранспортної системи.

"Йдеться про суму $550 млн, з яких 240 млн - це кошти НАК "Нафтогазу" і 310 млн - кошти міжнародних фінансових інституцій", - сказав Ставицький.

Крім того, як зазначив міністр, в Україні очікують нових проектів, а саме, "підписання договорів".

"Перший ми підписали з в січні з Shell і зараз, максимум, протягом двох місяців будуть підписані ще два контракти з Шеврон і пулом компаній, очолюваного "ExxonMobil". Ці дії націлені на забезпечення внутрішнього ринку газом", - розповів український міністр.

 

Зараз ви читаєте новину «З 15 травня Україна буде отримувати європейський газ по новому реверсному потоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі