середа, 20 грудня 2017 14:04

З 1 січня український шоколад робитимуть по-новому

З 1 січня український шоколад робитимуть по-новому
У молочному шоколаді має бути не менше 25% какао-продуктів і не менше 14% молочних продуктів. Фото: YouTube

З 1 січня 2018 року набудуть чинності нові вимоги до якості українського шоколаду відповідно до європейських норм і стандартів.

"Вимоги будуть обов'язковими до виконання всіма вітчизняними виробниками. Адже наказ, який був підписаний ще 2016 року набуває чинності з 1 січня 2018 року", - заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, інформує finance.ua.

Вона нагадала, що за європейськими нормами, "шоколадом" може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів.

"У молочному шоколаді має бути не менше 25% какао-продуктів і не менше 14% молочних продуктів. У білому шоколаді – не менше 20% какао-масла та 14% молочних продуктів. При цьому шоколадні цукерки з начинкою повинні містити не менше 25% шоколаду", - наголосила Трофімцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невтішна новина: в Україні зросла частка підроблених товарів

Згідно з європейськими нормами виробникам забороняється додавати у шоколадні вироби ароматизатори, що імітують запах шоколаду або молочних продуктів. Водночас, можна додавати деякі види рослинних олій при умові, коли споживача проінформували про це.

"Імплементація європейських стандартів сприятиме підвищенню якості українського продукту. Це призведе до збільшення експорту шоколаду в ЄС і формування чесного і конкурентного середовища", - підсумувала заступник міністра.

Україна продовжує лідирувати в рейтингу зростання цін на продукти харчування серед країн Європи. Наша держава також відзначилася і досить високим рівнем інфляції (16,4%), у той час, як в Європі вона становить менше 3%. Українські парламентарії не були готові до подібного, оскільки при розрахунку державного бюджету на 2017 рік, рівень інфляції закладався в 8,1% (удвічі менше).

Зараз ви читаєте новину «З 1 січня український шоколад робитимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі