пʼятниця, 07 грудня 2012 19:59

ВВП і близько не дотягне до 3,4%, як прописано в бюджеті - експерт

ВВП і близько не дотягне до 3,4%, як прописано в бюджеті - експерт
Фото: academy.gov.ua

Зростання внутрішнього валового продукту (ВВП) України за підсумками 2013 року буде значно меншим, ніж заплановано в державному бюджеті.

Таку думку висловив професор Національної академії державного управління при президентові України Олександр Пухкал у ефірі Українського радіо.

"Звісно, 3,4% - це занадто оптимістична цифра приросту внутрішнього валового продукту. Думаю, зо цей показник буде під кінець 2013 року значно меншим. Тому що, скажімо, недостатнього враховані ті світові тенденції, які сьогодні ми спостерігаємо - зокрема, рецесія, яка розпочалася в Китаї, який є головним споживачем нашого металу", - сказав він.

Однак, за його словами, показник у 3,4% реалістичніший, ніж попередній.

"У першому варіанті проекту бюджету на 2013 рік передбачалося зростання внутрішнього валового продукту 4,5%. В ухваленому варіанті вже такий приріст визначено в 3,4%. Звісно, і в абсолютних числах внутрішній валовий продукт передбачається одержати значно меншим, ніж планувалося в першому варіанті", - зазначив Пухкал.

Експерт також висловив сумнів у можливості виконати дохідну частину держбюджету.

"Навіть та більш-менш реалістична цифра, яка сьогодні закладена в доходній частині бюджету - 359,9 мільярда гривень - навряд чи буде виконаною", - підсумував Пухкал.

Зараз ви читаєте новину «ВВП і близько не дотягне до 3,4%, як прописано в бюджеті - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі