вівторок, 29 грудня 2020 23:58

Вперше за часів незалежності. Держава замовила у "Антонова" літаки для військових

Вперше за часів незалежності. Держава замовила у "Антонова" літаки для військових
"Антонов" отримав замовлення від держави. Фото: Укроборонпром

Міністерство оборони та Державне підприємство "Антонов" підписали меморандум про співпрацю щодо будівництва літаків для потреб Збройних сил України.

На першому етапі йдеться про три нові військово-транспортні літаки Ан-178, які отримають ЗСУ. Їх зможуть використовувати для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів, повідомляє Офіс президента.

Володимир Зеленський наголосив, що в майбутньому такі державні замовлення повинні стати нормою.

"Ці нові літаки будуть побудовані українськими громадянами, з українських комплектуючих, для українських інтересів. Власне так, як це й повинно бути", - сказав президент.

Зеленський очікує на повноцінний комплексний план від керівництва ДП "Антонов" щодо відновлення та посилення кадрового потенціалу підприємства, повернення втрачених професіоналів та залучення нових фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські винищувачі за рік 350 разів вторглись на повітряні території НАТО

Нагадаємо, київський завод "Маяк" розробляє нову снайперську гвинтівку високої потужності для армії під назвою "Володар Обрію".

Зараз ви читаєте новину «Вперше за часів незалежності. Держава замовила у "Антонова" літаки для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі