субота, 25 березня 2017 00:17

Винахідники розповіли, як заснували найбільш технологічну компанію в Україні

Винахідники розповіли, як заснували найбільш технологічну компанію в Україні
Як українці заснували найбільш технологічну компанію / Фото: Сергій Старостенко

Перший дрон співзасновник компанії Drone.ua Валерій Яковенко зібрав на кухні. Коли разом з Февзі Аметовим заснували компанію, вирішили піти з дронами в ті сектори, де про такі технології не чули. Про це засновники Drone.ua розповіли Gazeta.ua.

"Безпілотники стали популярними в Україні через події на Донбасі. Завдяки ЗМІ з`явився стереотип, що це - обладнання подвійного призначення. З цим важко боротися. Хоча дрони - це радіокерована іграшка. Цивільний дрон неможливо використати з військовою метою", - говорить Февзі Аметов.

Заснували компанію в серпні 2013-го. Тоді дрони використовували для аерозйомки. Так на них заробляли по 1 тис. доларів за день.

"Поставили собі мету - не бути схожими на класичну аеровідеозйомку. Пішли в сегменти, де про дрони навіть не говорили. Там не було конкуренції. Зараз працюємо з аграрними підприємствами, нафтогазовими компаніями, в енергетиці, видобувній промисловості", - коментує Яковенко.

Повне інтерв'ю з засновниками Drone.ua читайте в свіжому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Винахідники розповіли, як заснували найбільш технологічну компанію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі