середа, 07 вересня 2016 17:13

У бізнес на дизайнерських дровах вкладають мільйон гривень

У бізнес на дизайнерських дровах вкладають мільйон гривень
facebook.com

Торгові мережі краще ідуть на співпрацю з малим та середнім бізнесом, якщо мова йде про унікальний товар. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів співзасновник компанії "Дрова бобра" Сергій Довгопол.

"Спершу спробували продавати дрова тільки в одній мережі. Ринку не знали - хто буде купувати й скільки потрібно виробляти продукції. Вивчили попит. До травня зайшли практично в усі мережі. Це не тільки супермаркети, але й спеціалізовані магазини, наприклад, алкоголю. Торгові мережі погоджувалися на співпрацю, бо товар оригінальний. В Україні ніхто більше не робить дизайнерських дров", – розповідає Сергій Довгопол.

Дизайнерські дрова шліфують вручну. Ними оформлюють інтер'єр.

"Звичайні дрова брудні і там виглядають неестетично. Орієнтувалися на те, що це дрова для дизайнерів, нішевий продукт. Згодом з'ясували, що люди ними дійсно розпалюють вогнища й каміни. В одному з супермаркетів на виїзді з Києва дизайнерські дрова мають найвищі продажі", – каже другий засновник компанії Андрій Лелюк.

На запуск виробництва, розробку дизайну, покупку першої партії сировини потрібно близько мільйона гривень. Виробництво запустили торік. Деревину купують у лісгоспах.

"Займаємо всю нішу - від елітних дров, пеньків до дешевших варіантів. Найдешевше коштують звичайні дрова в сітці. Довго шукали, хто б міг виробляти хорошу сітку, щоб не рвалась", – каже Довгопол.

За його словами, пакування товару часто має вирішальне значення.

"Вигадали зручну упаковку в формі трикутника. На неї маємо патент. З неї нічого не сиплеться, тому зручно транспортувати. Коли одній з мереж вищого цінового класу запропонували деревину в коробці, там вирішили відмовитися від дровах в сітці. Сказали, це більше відповідає потребам їхніх покупців. Проте коробки були не універсальні. Люди хотіли відкрити і надривали їх. Вирішили обв'язувати дрова спеціальним чином. Почали виставляти в супермаркетах стійки, де покупці могли б побачити, взяти товар в руки", – пояснює Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За день продавав 5 тисяч акваріумних риб"

Нагадаємо, українці частіше купують в інтернеті готовий бізнес, устаткування і бізнес-моделі.

Зараз ви читаєте новину «У бізнес на дизайнерських дровах вкладають мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі