середа, 08 травня 2019 13:18

Відключають від газу: як облгази виманюють гроші в українців

Відключають від газу: як облгази виманюють гроші в українців
Щоб відновити газопостачання треба заплатити близько тисячі гривень. Фото: Укрінформ

Облгази вигадали новий спосіб, як зібрати зі споживачів додаткові кошти. Під приводом технічного обстеження мереж будинки відключають від газопостачання.

"До суто технічного процесу газовики підійшли творчо - відновити постачання газу обіцяють після оплати додаткових рахунків", - пояснюють у "Нафтогазі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв пояснив, за яких умов газ для населення мають продавати дешевше

Щоб відновити газопостачання, треба заплатити близько 1000 грн. Із них 500 - за обслуговування колонки, яке вони не проводили.

Окрім того, облгази погрожують не відновлювати газопостачання через борги. Більшість із них - це незаконно нараховані газові коефіцієнти. Такими їх визнали уряд та Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг.

У березні-квітні НКРЕКП перевірила облгази через незаконні нарахування обсягів газу населенню. Вони змушували українців платити зайве. Облгази оштрафували на 850 тис. грн кожен.

Харківгаз уникнув штрафу, бо визнав порушення. Зробив перерахунок. Інші мали переглянути платіжки, починаючи з жовтня 2018-го. Наприклад, Київоблгаз, Вінницягаз, Волиньгаз — до 5 квітня.

Однак вони цього не зробили. Штрафи також ніхто не сплатив. 2 останні облгази звернулися до суду з вимогою призупинити дію постанови Нацкомісії.

Зараз ви читаєте новину «Відключають від газу: як облгази виманюють гроші в українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі