четвер, 17 лютого 2022 15:51

Верховна Рада легалізувала віртуальні активи в Україні

Верховна Рада легалізувала віртуальні активи в Україні
Криптообмінники та криптобіржі зможуть працювати легально. Фото: DW.com

17 лютого у парламенті підтримали законопроєкт "Про віртуальні активи".

За документ проголосувало 272 народних обранці. За регулювання цього ринку буде відповідати Національна комісія з цінних паперів, інформує Урядовий портал.

"Сьогодні потенціал світової криптоіндустрії визначається мільярдами інвестицій. Ми вже входимо до топ-5 країн-криптолідерів. Проте в Україні криптоактиви досі в тіні. Закон дозволить це змінити і детінізувати новий сектор економіки", – написав у своєму Телегарм-каналі міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Криптообмінники та криптобіржі зможуть працювати легально, а українці — захистити свої активи від можливих зловживань чи шахрайства, вважає міністр.

За його словами, розробка правового поля в цій галузі тривала два роки.

Міністр також анонсував, роботу над відповідними змінами до Податкового та Цивільного кодексів для повноцінного запуску ринку віртуальних активів.

Закон "Про віртуальні активи" у жовтні 2021 року був ветований Президентом Зеленським і відправлений на доопрацювання.

У січні повідомлялося, що Російський центробанк запропонував повну заборону на використання та створення всіх криптовалют, посилаючись на небезпеку для фінансової системи та навколишнього середовища країни. Заборону лобіює ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада легалізувала віртуальні активи в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі