середа, 15 квітня 2020 16:14

Велосипеди і скутери подорожчали вдвічі: назвали причини

Велосипеди і скутери подорожчали вдвічі: назвали причини
Велосипеди під час кризи подорожчали до 4-5 тис грн Фото: pixabay.com

Ціни на велосипеди зросли вдвічі, як і попит на цей транспорт. Продавці пояснюють, що найчастіше їх купують жителі приміських сіл та віддалених районів міст. Їздять велосипедами на роботу.

"Приблизно місяць тому виріс попит на велосипеди. Спершу розбирали дешеві моделі по 2-3 тис. грн, а потім в хід пішли і більш дорогі - по 6-11 тис. грн. Ціна справді виросла. В середньому на 1-1,5 тис. грн. Фабрики не працюють, замовити найпопулярніші моделі з Китаю стало неможливо. Товар закінчується на складах, коли отримаємо новий - ніхто не знає. Та й долар дорожчає, зростає у ціні доставка, бо везуть товар чартерами", - розповідає Gazeta.ua киянин Сергій Палінський.

Чоловік каже, що транспорт доставляють покупцям додому. За місяць розпродали майже тисячу велосипедів. Для магазину це був один із найбільш удалих періодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус чи криза: опитування показало, чого більше бояться українці

Дорожчають також найдешевші моделі мопедів, електроскутерів. Продавці нарікають, що дешевий та середній сегмент зараз у дефіциті. А найпопулярніше оголошення - про пошук потриманих недорогих авто.

"Шукають дешеві "Жигулі", які можуть їздити. Ціни від 500 дол. Звісно, за такі гроші це буде рухлядь на колесах. Але люди готові вкладати в ремонт і запчастини, аби лише пережити карантин. Більшість змирилися із тим, що громадський не запустять до літа. Тому люди шукають альтернативу. Є навіть випадки, коли машину купують у складчину на кілька родин чи на вулицю в селі", - пояснює Олександр Чубенко, який допомагає обрати авто.

Бізнес отримає кредитні канікули. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду. Міністерства економіки і фінансів запропонували низку програм із кредитної підтримки малого і мікробізнесу. Полягатимуть у видаванні як нових кредитів, так і рефінансуванні наявних із нульовою відсотковою ставкою. Із погашенням тіла кредиту через 1 рік.

Зараз ви читаєте новину «Велосипеди і скутери подорожчали вдвічі: назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі