четвер, 24 травня 2018 06:21

Велика Британія захлинається російськими "брудними грошима"

Велика Британія захлинається російськими "брудними грошима"
Британія "відмиває" російські гроші. Фото: Banker

За оцінкою британського підрозділу Transparency International, у британський ринок нерухомості вкладено щонайменше 4,4 млрд "брудних фунтів"; з них близько 970 млн припадає на багатих росіян.

Британія мусить вибудувати єдину стратегію протидії російському політичному режиму, а також посилити інструменти фінансового тиску на Володимира Путіна і його оточення. Це – головний висновок парламентської доповіді, яку підготував комітет палати представників з міжнародних справ,повідомляє ВВС Україна.

Основою документа стали свідчення антикорупційних активістів і журналістів, а також інформація, яку надали аудиторські фірми та дослідницькі центри.

Серед опитаних були і російські громадяни: так, наприклад, свідчення у британському парламенті давали виконавчий директор Фонду боротьби з корупцією Володимир Ашурков, співзасновник ClampK ("Кампанії за законодавство проти відмивання грошей клептократів через нерухомість") Роман Борисович і опозиціонер Гаррі Каспаров.

Документ, який уклали за підсумками парламентського розслідування, отримав назву "Золото Москви: російська корупція у Великій Британії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хабар є частиною ведення бізнесу"- ризики української економіки

Велика Британія роками не робила достатньо для того, щоб зупинити потік "брудних грошей" з Росії.

Нинішнє "антивідмивне" законодавство по суті так і не стало ефективним інструментом боротьби з корупціонерами через відсутність політичної волі у британського керівництва.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія захлинається російськими "брудними грошима"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі