вівторок, 08 серпня 2017 21:10

В яких областях України найнижчі ціни

В яких областях України найнижчі ціни
Найдешевше сало коштує в Тернопільській області - 29,8 гривень за кілограм. Фото: Всвіті

У Києві сало коштує утричі дорожче, ніж на Тернопільщині. Про це написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Різниця в ціні просто космічна – 61 гривня. За даними Держстату, у столиці середня ціна - 91,4 гривні, а на Тернопільщині – 29,8 гривень за кілограм", - говорить Дорошенко

Різниця у ціні на вершкове масло по Україні - майже 39 грн. Найвища вартість у Київській області,складає 163,2 грн. У Тернопільській області – 124,4 грн/кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці за півроку продали банкам майже 2 млрд доларів

"Третій у рейтингу - м'який сир, з різницею ціни майже 31 гривня. На Волині кілограм коштує 101,6 гривень, на Житомирщині – 124,4. На четвертому місці - яловичина. Різниця в ціні - 30 гривень. У Чернівецькій області кілограм коштує 123,2, на Полтавщині – 93,2.

Вартість вареної ковбаси по Україні відрізняється на 19 грн. Найвища ціна на Одещині – 76,7 грн., найнижча на Буковині – 58,1 грн/кг.

"Викликана така велика різниця в цінах не тільки реальним станом речей. Але й повною катастрофою органів статистики та моніторингу. Уряд повинен взятись за галузь статистики, тому що всі економічні кроки базуються на цифрах, які надає Держстат", - додав Дорошенко.

Протягом місяця, після скасування державного регулювання цін, подорожчали 11 з 23 соціальних продуктів.

Зараз ви читаєте новину «В яких областях України найнижчі ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі