пʼятниця, 19 червня 2015 18:02

У Wizz Air розповіли, коли повернуться в Україну

У Wizz Air розповіли, коли повернуться в Україну
Фото: cheap-trip.eu

Авіакомпанія Wizz Air повернеться на український ринок, коли закінчаться військові дії.

Про це сказав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в коментарі "ЛігаБізнесІнформ".

"Я розмовляв з представниками угорської Wizz Air. Крім економічних причин, на закриття української "дочки" серйозно вплинули два чинники. Вона стала публічною компанією, для них будь-які збитки - це мінус в оцінці", - заявив Пивоварський.

За його словами, через те що відтепер компанія публічна, вона має потребу в страховці істотно вищу, ніж приватні компанії.

"Іншими словами, страховики відмовилися страхувати певні напрямки в Україні через військові дії. У компанії мені пообіцяли, що повернуться на наш ринок, як тільки закінчаться військові дії", - сказав міністр.

Нагадаємо, українська "Візз Ейр Україна", дочірня компанія угорської Wizz Air Holdings Plc, яка виконувала 16 рейсів на двох літаках, припинила діяльність з 20 квітня.

При цьому авіакомпанія не припинила виконувати рейси в Україну. З 20 квітня Wizz Air Hungary виконує вісім рейсів в Україну та з України. Ще вісім рейсів скасували.

Як заявляв на початку квітня заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, щойно в "Візз ейр Україна" зрозуміють, що рівень ризиків для них знижений, компанію перезапустять.

Слід зазначити, що в листопаді 2014 року в Wizz Air попереджали, що нові правила допуску авіакомпаній на маршрути можуть призвести до закриття "Візз Ейр Україна". Як заявляли в компанії, документ йде в розріз з нормами відкритого ринку і спрямований на те, щоб захистити інтереси однієї групи.

Зараз ви читаєте новину «У Wizz Air розповіли, коли повернуться в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі