понеділок, 15 квітня 2024 14:56

В уряді назвали весь бюджет оборони. Грошей на закупівлю зброї дуже мало

В уряді назвали весь бюджет оборони. Грошей на закупівлю зброї дуже мало
Україна має на цей рік $6 млрд на закупівлю озброєнь, сказав Олександр Камишін. Фото: НБУ

Україна має на цей рік $6 млрд на закупівлю озброєнь, зокрема в українських виробників.

Про це сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін журналістам, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Весь бюджет оборони на 2024 рік - близько $40 млрд. Із цієї суми $30 млрд - зарплати і виплати військовослужбовцям, з решти $10 млрд без урахування витрат на ПММ і форму, на купівлю озброєнь залишається $6 млрд", - заявив міністр.

Говорячи про шість мільярдів, Камишін заявив: "Це та сума, яку ми сьогодні маємо в контрактах для наших виробників, насамперед українських. І це дуже мало, оскільки наші виробничі можливості втричі більші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У командуванні ЗСУ відбулися кадрові зміни

Україна веде переговори з іноземними партнерами щодо купівлі за їхні кошти виробів української військової промисловості з подальшим переданням цієї техніки, озброєнь ЗСУ, сказав міністр.

Камишін заявив, що Україна готова закривати потреби за рахунок власного виробництва за низкою позицій. У 2024 році - це бронетехніка, всі види (наземні, літальні, морські) безпілотних систем, артилерійські системи, сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості.

У лютому президент Володимир Зеленський доручив створити у Збройних силах України окремий рід сил для безпілотників.

Кабінет міністрів виділив додаткові 5 млрд грн для закупівлі дронів.

Потрібно більше ефективних українських безпілотників, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «В уряді назвали весь бюджет оборони. Грошей на закупівлю зброї дуже мало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі