вівторок, 20 грудня 2011 11:37

В Україні зіпсувалося ще півмільйона гектарів озимих

В Україні зіпсувалося ще півмільйона гектарів озимих

Близько 2,5 млн га озимих перебувають у складному і незадовільному стані.

Про це повідомив начальник департаменту економіки та розвитку ринків АПК Міністерства аграрної політики і продовольства України Сергій Кваша.

"Мінагропрод постійно моніторить стан озимих за участю Національної академії наук України. Існують деякі тенденції, пов'язані з дощами, що пройшли останнім часом. Загалом ми може констатувати, що близько 2,5 мільйона гекратів озимих перебуває в складному і незадовільному стані", - констатував він .

Як повідомлялося раніше з посиланням на Мінагрпрод, втрати озимих зернових культур через несприятливі метеоумови можуть охопити площу в 2 млн га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший в Україні нафтопереробник опинився в руках Коломойського

До кінця листопада Україна засіяла озимими зерновими культурами 8,05 млн га.

Мінагропрод прогнозує в 2011 році посів озимих на 9,1 млн га, у тому числі озимих зернових - на 8,1 млн га.

Зазначимо, що за прогнозами експертів Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", озимі культури в Україну можуть бути втрачені на 40% площ посівів.

Вони оцінюють втрати, яких зазнали аграрії від загибелі посівів озимої пшениці, ячменю та ріпаку, на рівні 3,792 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зіпсувалося ще півмільйона гектарів озимих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі