середа, 02 березня 2022 21:50

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні заборонили банківські картки РФ та Білорусі

В Україні заборонили банківські картки РФ та Білорусі
В Україні забороняється приймати платіжні картки, емітовані банками Росії та Білорусі. Фото: lb.ua

Платіжні картки, емітовані банками Російської Федерації та Білорусі, не працюють в Україні.

Заборона набула чинності з 1 березня. Про це повідомляє пресслужба Національного банку.

Відтепер забороняється зарахування коштів на рахунки клієнтів - фізичних осіб з переказів, ініційованих з використанням платіжних карток банків РФ та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада готує закон про націоналізацію російського майна в Україні

Також заборонено приймати в Україні платіжні картки, емітовані банками цих країн. Зокрема, здійснювати перекази, розрахунки та видачу готівки.

"Фінансова підтримка збройної агресії проти України має бути зупинена. Картки банків держав-агресорів не працюватимуть в Україні, також ворог більше не зможе надсилати на них кошти для терористів та їхніх прихильників. Заборона прийому карток банків Росії та Білорусі є нашим черговим кроком у фінансовій обороні України", – сказав заступник голови Національного банку України Олексій Шабан.

Посли Європейського Cоюзу ухвалили нові санкції проти Білорусі за її участь в агресії Росії проти України. Санкції передбачають додаткові обмеження на торгівлю товарами, що використовуються під час виробництва тютюнових виробів, мінерального палива, бітумних речовин і газоподібних вуглеводневих продуктів, калійних продуктів, виробів із дерева, цементу, чавуну та сталі, гумотехнічних виробів.

Європейський Союз ухвалив відключення семи російських банків від SWIFT - міжнародної міжбанківської системи передавання інформації і здійснення платежів. Цього тижня Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти Центрального банку РФ і Російського фонду прямих інвестицій.

Велика Британія оголосила, що заморожує активи ВТБ-банку й можливості роботи "Аерофлоту". Британський прем'єр Борис Джонсон пообіцяв санкції проти інших російських банків.

Зараз ви читаєте новину «В Україні заборонили банківські картки РФ та Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі