четвер, 20 квітня 2017 11:52

В Україні стало менше безробітних

В Україні стало менше безробітних
На одне робоче місце претендує 6 безробітних. Фото: Znaj.ua

Офіційна кількість безробітних у квітні зменшилася до 406,8 тис. Це на 13% менше, ніж було на 1 квітня 2016 року. Тоді зареєстрували 467,5 тис., повідомили в Державній службі зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, скільки українців виїхали на роботу в Польщу

"На одне робоче місце претендують 6 безробітних. Рік тому були 9 осіб. Серед безробітних, зареєстрованих у державній службі зайнятості на 1 квітня 2017 року, чверть раніше працювали в сільському, лісовому та рибному господарстві. 17 відсотків - у державному управлінні, обороні, обов'язковому соціальному страхуванні. Кожен сьомий раніше працював у торгівлі та ремонті, переробній і добувній промисловості", - йдеться у звіті служби за перший квартал.

На 1 квітня 2017 року кількість вакансій зросла удвічі. Cтановила понад 73 тис. Найбільше роботи пропонують у сільському, лісовому й рибному господарстві. Також на підприємствах переробної та добувної промисловості, в торгівлі. Потрібні фахівці з ремонту автотранспорту.

За даними Міжнародної організації праці, в Україні 1,8 млн. безробітних. Це приблизно 8,5% від усього працездатного населення.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стало менше безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі