субота, 05 листопада 2016 12:06

В Україні побільшає фальсифікованого бензину

В Україні побільшає фальсифікованого бензину
фото: 112 Украина

Рішення Антомонопольного комітету України про санкції щодо кількох провідних українських нафтотрейдерів не призведе до зниження цін на якісне пальне. Натомість це сприятиме розвитку тіньового ринку і збільшенню частки фальсифікованих нафтопродуктів.

Про це написав генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко у Фейсбук.

"Автомобілісти і транспортні компанії України знають, що співпраця з крупними мережами АЗС гарантує якісне пальне, вартість якого приблизно однакова. Увагу клієнта привертають і утримують за рахунок адресних програм лояльності, пропозиції унікальних марок палива, підвищення рівня обслуговування, розширення спектру додаткових послуг. Конкуренція за рахунок ціни в преміум-сегменті мінімальна. Це свідчить не про її відсутність, а навпаки - про жорстку конкуренцію", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився рейтинг країн із найдешевшим бензином

"Для офіційних автодилерів реальною і актуальною проблемою є існування тіньового ринку нафтопродуктів. Його учасники встановлюють ціни нижче ринкових, в першу чергу, за рахунок пропозиції низькоякісного палива", - додав Олег Назаренко.

За його словами, у цій ситуації страждає і легальний бізнес, і кінцевий споживач.

"Крім того, неринкове зниження цін сприятиме розповсюдженню схеми мінімалізації оподаткування. Це знизить надходження в бюджет і принесе збитки галузі", - написав Олег Назаренко

Зараз ви читаєте новину «В Україні побільшає фальсифікованого бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі