вівторок, 30 січня 2018 12:10

В Україні побільшало секонд-хендів

В Україні побільшало секонд-хендів
Вторинний одяг проходить сильну обробку спеціальним газом — формальдегідом. Фото: Про Те

Останнім часом в Україні з'являється все більше магазинів секонд-хенду. На сьогодні ношені речі в Україні становлять 45% від усього імпорту одягу.

Від 2014 року купівельна спроможність українців скоротилася втричі. Тому більшість відмовляється від нових речей на користь ношених. У секондах можна знайти якісний брендовий одяг за відносно низькою ціною, передає tsn.ua.

Однак вторинний одяг проходить сильну обробку спеціальним газом — формальдегідом.

"Формальдегід небезпечний. Він і канцероген. І взагалі токсична речовина. Але він гарно вбиває хвороботворні організми. Тому після такої обробки у мікробів, які там теоретично можуть бути, немає жодних шансів", - кажуть фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли зарплати в різних країнах

Однак вони радять ретельно прати куплений вторинний одяг.

Для європейців магазини секонд-хенд - це не лише економія, а можливість купити ексклюзивні речі. Так, у Німеччині, одягом обмінюються в інтернеті. Не потрібно годинами перебирати одяг і чекати нового завозу. За невелику абонплату клієнт може взяти на місяць чотири одиниці одягу. Пізніше їх повернути.

З 1 січня в Україні зросла мінімальна зарплата на 16% - до 3723 грн. Прожитковий мінімум у новому році виріс на 9%. Так, з 1 січня 2018 року прожитковий мінімум становить 1700 грн, з 1 липня - 1777 грн, з 1 грудня - +1853 грн. Крім цього, з бюджету виділили 59,9 млрд грн на підтримку малозабезпечених сімей та інших одержувачів соціальної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «В Україні побільшало секонд-хендів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі