четвер, 18 квітня 2024 17:24

В Україні планують переглянути тарифи на світло для відновлення енергосистеми після обстрілів

В Україні планують переглянути тарифи на світло для відновлення енергосистеми після обстрілів
В Україні планують переглянути тарифи на світло для відновлення енергосистеми після обстрілів. Фото: ілюстративне

Міністерство енергетики та Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) вивчають можливість перегляду тарифу на світло для відновлення енергосистеми після обстрілів.

Рішення буде приймати Уряд своєю постановою. Про це заявив перший заступник голови комітету Верховної ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

"Є очікування, і нарешті вони офіційно визнали й прораховують і розраховують (розмір тарифу на електроенергію для населення - Gazeta.ua) варіанти. Дійсно, рішення приймається не Міненерго, рішення буде приймати Уряд своєю постановою. Це дійсно так", - зазначив він,

За прогнозом Кучеренка, дефіцит коштів на все це існує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міненерго відповіли, за якої суми боргу українцям не будуть відключати світло

"Але Міністерство готується разом з НКРЕКП, щоб, якщо буде така потреба, а мій прогноз, що, на жаль, буде, бо дефіцит коштів на все це", - сказав нардеп.

Він підкреслив, що кошти на відновлення енергосистеми треба шукати в різних джерелах. Це тариф на світло, зовнішня та бюджетна підтримка а також інвестиційні кошти.

"Є державні компанії, які залежать від бюджету, бо в них власник - держава, і вони тільки з бюджету можуть інвестувати в цей ремонт. Тому я думаю, що цей варіант, на жаль, виглядає реалістичним", - підсумував він.

Навіть якщо в Україні підніматимуть тарифи на електроенергію, вони не зростуть до ринкового рівня.

Водночас у парламенті шукають шляхи залучення коштів для відновлення української енергосистеми, пошкодженої російськими ударами. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Зараз ви читаєте новину «В Україні планують переглянути тарифи на світло для відновлення енергосистеми після обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі