вівторок, 15 березня 2016 09:40

В Україні подешевшали овочі

В Україні подешевшали овочі

Ціна на овочі борщового набору з 4 по 11 березня в Україні знизилася на 3,6%. Найбільше подешевшала морква - на 5,7%. Ціна на картоплю залишилася на попередньому рівні.

Про це повідомляє "АПК-Інформ: овочі і фрукти" на основі даних щотижневого моніторингу.

"На минулому тижні практично всі роздрібні мережі знизили ціни на овочі "борщового набору", яблука і "тепличку", пославшись на дуже низькі темпи роздрібних продажів. Це спровокувало нову хвилю паніки на ринку. Багато перекупників, які закупили продукцію в господарствах за рекордно високим цінами восени, а також виробники, які аж до початку весни утримувалися від системних продажів, почали активно розпродавати наявні запаси, в результаті чого ціни почали просідати ще швидше", - прокоментувала Тетяна Гетьман, керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

Після свят помітно просіли ціни на тепличні овочі. Так, огірок подешевшав, в середньому на 10%, а томат - на 3,8%. У загальній пропозиції помітно збільшилася частка томату з низькими якісними показниками, який пропонувався, в середньому, на 16% дешевше якісної продукції.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подешевшали овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі