четвер, 07 травня 2015 10:15

В Україні скасують надзвичайний стан в енергетиці

В Україні скасують надзвичайний стан в енергетиці
Фото: tvi.ua

Уряд України не буде продовжувати режим надзвичайного стану в енергетиці. Про це заявив глава Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє УНІАН.

"Надзвичайні заходи продовжувати не будемо. Насправді їх доцільність відсутня. Через постанови про регулювання ринку енергетики в зоні АТО ми суттєву частину проблеми знімемо... У травні надзвичайні заходи вже діяти не будуть", - заявив Демчишин.

Нагадаємо, що незабаром набере чинності постанова Кабміну про ринок енергетики в зоні АТО, яка має вирішити проблеми з платежами на Донбасі і з постачанням електроенергії в обидві сторони.

Вперше уряд затвердив порядок прийняття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії в серпні 2014 року.

Згідно законопроекту "Про особливий період в ПЕК", весь газ українського видобутку в разі введення урядом надзвичайної ситуації повинен йти виключно на потреби населення за встановленою урядом ціною.

Водночас теплопостачальні підприємства у разі накопичення боргів за енергоресурси можуть бути обмежені в подачі газу нижче технологічного мінімуму.

 

Зараз ви читаєте новину «В Україні скасують надзвичайний стан в енергетиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі