пʼятниця, 04 липня 2014 11:42

Рада підтримала введення надзвичайного стану в енергетиці

Рада підтримала введення надзвичайного стану в енергетиці

Верховна Рада в п'ятницю прийняла за основу законопроект про особливий період у паливно-енергетичному комплексі.

За даний законопроект в першому читанні проголосувало 237 народних депутатів з 336.

3 липня Верховна Рада України відмовилася підтримати урядовий і два альтернативних йому законопроекти "Про особливий періоді в паливно-енергетичному комплексі".

Урядовий законопроект "Про особливий періоді в ПЕК" критикують за норму, згідно з якою весь газ українського видобутку в разі введення урядом надзвичайної ситуації повинен йти виключно на потреби населення за рішенням уряду і за встановленою ним ціною.

Водночас планується посилити вимоги до відключення підприємств, які повною мірою не оплачують спожиті енергоресурси. У тому числі теплопостачальні підприємства у разі накопичення боргів за енергоресурси можуть бути обмежені в подачі газу нижче технологічного мінімуму.

Законопроектом також передбачається внести зміни в ряд законів, згідно з якими в разі настання особливого періоду підприємства електроенергетичної та нафтогазової сфери повинні працювати відповідно до законів "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про функціонування паливно-енергетичного комплексу в особливий період" незалежно від умов укладених договорів.

Зараз ви читаєте новину «Рада підтримала введення надзвичайного стану в енергетиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі