понеділок, 08 жовтня 2018 16:33

В процесі приватизації ПАТ "Центренерго" назріває новий корупційний скандал

В процесі приватизації ПАТ "Центренерго" назріває новий корупційний скандал
Держава виставляє на продаж 78,2% акцій ПАТ "Центренерго". Фото: Корреспондент.net

Держава виставляє на продаж 78,2% акцій ПАТ "Центренерго".

Минулого тижня Кабінет міністрів прийняв розпорядження, яким затвердив стартову ціну і умови продажу АТ "Центренерго". Перед цим Кабінет Міністрів затвердив графік підготовки до приватизації та проведення конкурсу з продажу пакету акцій ПАТ "Центренерго", передає " 24 канал".

Про це повідомив в.о. керівника Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook. За його словами, конкурс з продажу ПАТ "Центренерго" відбудеться в кінці листопада 2018 року.

Раніше Кабінет міністрів затвердив радника з приватизації підприємства – Ernst & Young sp. z o.o. Corporate Finance sp.k.

Також уряд затвердив розмір фінансування послуг радника за рахунок коштів державного бюджету в розмірі $ 3 млн.

Згідно з умовами договору між ФДМ і радником, останній повинен зібрати і проаналізувати економічні, технічні і фінансові показники роботи підприємства; привести основні показники бухгалтерської звітності у відповідність до стандартів; провести аудит; визначити інвестиційну привабливість підприємства та шляхи її підвищення, шляхи реструктуризації заборгованості, пропозиції за цінами і тарифами для продукції підприємства, маркетинговій політиці; забезпечити незалежну оцінку майна; знайти потенційних інвесторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали доходи і збитки найбільших державних компаній: топ-5

Оцінку державного пакета акцій ПАТ "Центренерго" здійснювало ТОВ "Увекон", керівником якого є Володимир Шалаєв, на підставі договору укладеного з радником.

При цьому, як стало відомо, 2 жовтня Генеральною прокуратурою України Шалаєву пред'явлено підозру за статтею 358 Кримінального Кодексу України (підроблення документів).

За даними джерел в правоохоронних органах, кримінальна справа стосується саме оцінки акцій ПАТ "Центренерго". При цьому, джерела в оціночних колах зазначають, що гонорар ТОВ "Увекон" склав від 500 тис. до $ 1 млн. "Відбір" ФДМ радника і "відбір" радником оцінювача, не дивлячись на те, що джерелом оплати послуг є гроші державного бюджету, проходив поза системою ProZzoro.

У Кабінеті Міністрів України планують провести аукціон з продажу ПАТ "Центренерго" до 1 грудня 2018.

Зараз ви читаєте новину «В процесі приватизації ПАТ "Центренерго" назріває новий корупційний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі