середа, 22 лютого 2012 17:05

У Москві Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік зустрівся з керівником Федеральної митної служби Росії Андрієм Бєльяніновим

За останні півтора року - це вже десята зустріч голів митних відомств двох країн.

Ігор Калєтнік зазначив, що Росія залишається для України провідним торговельно-економічним партнером. За 2011 рік товарообіг між нашими країнами склав 52 млрд. дол. США (зростання в 1,5 рази у порівнянні з 2010 роком).

За минулий рік через українсько-російський кордон пропущено 8,4 млн. транспортних засобів.

А загальні обсяги пропущених вантажів склали 111 млн. тонн (збільшення на 10%).

В ході зустрічі керівники митних відомств двох держав обговорили ряд питань, які стосуються спрощення процедур на кордоні між Україною і Росією.

"Завдання, поставлене Президентами наших держав перед митними службами України і та Росії, - чітке та конкретне: максимально спростити митні формальності для ще більшого зростання взаємної торгівлі. На сьогоднішній день митними службами України та Росії зроблено конкретні кроки по їх реалізації" - сказав Голова Держмитслужби.

Зокрема, за прикладом поїзда № 1/2 "Київ - Москва" митний контроль потягу "Харків - Москва" українськими митниками тепер також проводиться на станціях відправлення/прибуття, тобто без зупинки на кордоні.

Також, підчас зустрічі було обговорено проведення експерименту по здійсненню спільного контролю у пункті пропуску "Куйбишево-Дяково", який знаходиться на кордоні Ростовської (РФ) та Луганської (Україна) областей.

З цією метою найближчим часом буде проведено робочу зустріч експертів та доопрацьовано проекту експериментальної технологічної схеми організації спільного контролю.

Сторони також обговорили важливість такого напрямку, як проведення спільного контролю на поромній переправі "Крим - Кавказ".

З жовтня 2011 митними органами Україні розпочато реалізацію домовленостей про взаємне визнання окремих результатів митного контролю товарів та транспортних засобів.

Зокрема, результати митного контролю, проведеного однією із Сторін, визнаватимуться іншою, що дозволить уникнути дублювання функцій і прискорить проходження кордону.

Відзначено також важливість питання забезпечення першочергового пропуску уболівальників та представників УЄФА під час проведення Чемпіонату Європи з футболу "Євро 2012".

Україна очікує великого напливу уболівальників з Росії, тому митні служби двох сторін можуть застосувати досвід напрацювань України і Польщі.

Зокрема, виділити окрему смугу руху для спрощеного перетину кордону футбольними фанатами.

Наприкінці зустрічі голови митних відомств підписали протокол, що закріплює досягнуті домовленості та визначає коло першочергових завдань.

Зараз ви читаєте новину «У Москві Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік зустрівся з керівником Федеральної митної служби Росії Андрієм Бєльяніновим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі