четвер, 04 вересня 2014 14:25

В Крим не пустили велику партію українських курчат

В Крим не пустили велику партію українських курчат
Фото: focus.ua

Співробітники Россільгоспнагляду не пропустили до Криму дві великі партії курятини без необхідних документів загальною вагою понад 27 тонн і дві партії живих курчат у кількості 16,5 тис. штук.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на прес-служба відомства

"У пункті пропуску "Перекоп" при перевірці двох вантажівок, які перевозили з Херсона до Криму продукцію українського підприємства ТОВ "Миронівський хлібопродукт", задекларовану як м'ясо птиці, з'ясувалося, що у постачальника відсутні ветеринарні супровідні документи", - сказано в повідомленні.

Крім цього в пункті пропуску "Армянськ" були затримані дві великі партії курчат, які як стверджують в Россільгоспнагляді, не пройшли перевірку на сальмонельоз.

Як стверджують у відомстві, обидві партії вантажу, задекларованого як курчата добові в кількості 10 тис. та 6,5 тис. штук відповідно, слідували до Криму від ТОВ "Комплекс Агромарс", розташованого в Київській області. Відповідно до поданих документів, перша партія курчат призначалася приватній особі, яка проживає в с. Рівне, Красногвардійського району, друга - жителю Джанкойського району.

"При здійсненні ветеринарного контролю вантажу інспекторами було встановлено відсутність відомостей про те, що батьківське стадо курей було обстежено серологічним пуллорозним антигеном з негативним результатом. У перевізника були відсутні документи, що підтверджують, що підприємство-постачальник працює відповідно до чинної програми з контролю та нагляду за сальмонельозом, і має статус вільного від тіфозі і пуллороза", - повідомляє відомство.

Вся заборонена до провезення в Крим продукція була повернута на територію материкової України.

Зараз ви читаєте новину «В Крим не пустили велику партію українських курчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі