пʼятниця, 22 січня 2021 17:22

Уряд розробляє економічну стратегію до 2030 року: що відомо

Уряд розробляє економічну стратегію до 2030 року: що відомо
У документі визначили ТОП-30 векторів економічного розвитку. Фото: pexels.com

Уряд розробляє Національну економічну стратегія до 2030 року. Документ визначить напрямок розвитку України на наступні 10 років.

Уперше в історії України створюється такий довгостроковий документ. Стратегія буде розроблена на основі підсумків "аудиту держави", розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

У документі визначили топ-30 векторів економічного розвитку. Це допоможе уникнути неефективного використання економічних інструментів і втрати "мільярдів доларів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін провів аудит економіки. Кажуть про потенціал на трильйон доларів

Стратегія передбачає рух у напрямку великої приватизації. Для цього вже підготовлений пакет законопроєктів.

Також наступного тижня планують підписання меморандуму про створення фондового ринку в Україні. Документ повинні підписати Європейський банк реконструкції і розвитку, Агентство США з міжнародного розвитку, Американська торгова палата в Україні та інші міжнародні фінансові партнери України.

Фінальна версія стратегії з'явиться після обговорення з експертами та громадськістю.

Під час презентації Стратегії економічного розвитку уряд визначив 30 пріоритетних напрямків, які ляжуть в основу економічної стратегії України до 2030 року.

Зараз ви читаєте новину «Уряд розробляє економічну стратегію до 2030 року: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі