середа, 27 грудня 2017 11:28

Укрпошті дозволили надавати фінпослуги

Укрпошті дозволили надавати фінпослуги
Нацбанк може відкликати відповідну ліцензію у разі втрати компанією статусу національного оператора поштового зв'язку. Фото: Zaxid.net

Нацбанк дозволив національним операторам поштового зв'язку здійснювати фінпослуги з переказу коштів і брати участь у внутрішньодержавних і міжнародних платіжних системах.

В Україні єдиним національним оператором поштового зв'язку є Укрпошта. Вона зможе надавати фінансові послуги за умови отримання ліцензії НБУ на переказ коштів у нацвалюті без відкриття рахунків, пише finance.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укрпошті назвали недоліки закону про посилки

За постановою Нацбанку №138 від 21 грудня, на нацоператора поштового зв'язку поширюються вимоги положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензії на переказ коштів без відкриття рахунків за винятком кількох пунктів.

Щоправда, у документі вказали, що Нацбанк може відкликати відповідну ліцензію у разі втрати компанією статусу національного оператора поштового зв'язку.

З 1 січня 2018 року в Укрпошті вартість пересилки стандартного відправлення вагою до 10 кг складе 20 грн (зараз 24 грн) в межах області та 25 грн (зараз 33,6 грн) - в межах України. Відправлення вагою до 30 кг обійдеться в 66 грн в межах області, 72 грн - в межах України. Зараз 38 і 48 грн відповідно. Крім того, вартість за повернення або досилання відправлення тепер складе 2,4 грн за кожен кілограм відправлення.

Зараз ви читаєте новину «Укрпошті дозволили надавати фінпослуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі