пʼятниця, 20 грудня 2013 16:23

Українські олігархи, яких Захід може покарати санкціями (Інфографіка)

Конгрес США незабаром винесе на голосування питання про санкції проти деяких українських чиновників і наближених до влади осіб. Говорили про можливі санкції і представники Європейського Союзу. Причиною для їх введення може служити вкрай високий рівень узурпації влади в Україні.

"Економічна правда" та видання Newsplot проаналізували, хто з українських олігархів наростив свій стан завдяки підтримці нової влади.

Ці люди є фінансовими партнерами президента Віктора Януковича, пише "ЕП".

Автор: Інфографіка Newsplot, для "ЕП"
 

"Ризик для магнатів в тому, що насильницький розгін демонстрацій може сигналізувати: Україна запроваджує модель сусідньої Білорусі і її авторитарного лідера Олександра Лукашенка", - говорить аналітик Тім Еш.

Видання визнає, що західні політики запізнилися з введенням санкцій.

"Існують великі сумніви в доцільності фінансового переслідування опорних олігархів режиму Януковича. Угода з Росією вже підписана, і санкції лише штовхнуть українську владу більш тісні обійми Кремля. З економічного погляду, це не вирішить ніяких нагальних завдань в Україні", - написано в публікації.

Автор: Інфографіка Newsplot, для ЕП
 

Тим не менш, санкції могли б стати тривожним політичним сигналом Януковичу і підтримує його олігархам, вважає видання.

"Вони дадуть моральну підтримку тим людям, які щиро виходять на Євромайдани по всій Україні. З геополітичного погляду санкції могли б стати правильним ходом", - сказано в статті.

Зараз ви читаєте новину «Українські олігархи, яких Захід може покарати санкціями (Інфографіка)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі