середа, 18 грудня 2013 14:37

Тимошенко просить світову спільноту застосувати санкції до Януковича і Ко

Тимошенко просить світову спільноту застосувати санкції до Януковича і Ко
Фото: zn.ua

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає за доцільне запровадження демократичною світовою спільнотою персональних санкцій стосовно представників оточення Віктора Януковича.

"Безкінечні переговори з Януковичем взагалі не мають сенсу. Необхідно діяти! Необхідно нарешті запровадити санкції проти режиму. Потрібні заборони на в'їзд, їхні рахунки за кордоном треба заморозити. Необхідно, щоб експертні групи у складі дипломатів, слідчих і журналістів розслідували корупційні оборудки клану Януковича", - заявила Юлія Тимошенко в інтерв'ю німецькому виданню Stern, відповідаючи на запитання, що повинен зробити Євросоюз для підтримки України, повідомляє сайт екс-премєра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США може розглянути питання санкцій для України - Маккейн

Екс-прем'єр наголосила, що з моменту приходу Віктора Януковича до влади державні підприємства систематично віддаються в приватні руки на непрозорих тендерах. "Фірми, близькі до сім'ї президента і його синів, постійно отримують доплати. Але ці гроші не йдуть у бюджет, вони йдуть на закордонні рахунки президентської родини. Європа повинна зробити вибір між європейськими прагненнями українського народу і добробутом корумпованого диктатора. Я переконана, що політики демократичного світу зроблять правильний вибір", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Санкції США Медведчуку не загрожують - він ні на що не впливає" - експерт

За її словами, після відмови від підписання угоди про асоціацію України з ЄС Віктор Янукович очікує на оплату з боку Росії свого "історичного" рішення. "Росіяповинна дати йому вигідні кредити і знизити ціни на газ, які складають лише половину від ринкових. Він вважає, що ці політичні подарунки допоможуть йому втриматися при владі. Якщо він їх прийме, Україна знову потрапить на гачок Російської Федерації. Адже Росія вимагатиме заплатити за економічну допомогу підкоренням. Це може стати початком кінця нашої незалежності. З Росією ми втратимо все, що маємо", - переконана Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко просить світову спільноту застосувати санкції до Януковича і Ко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі