вівторок, 10 квітня 2012 16:55

Україні треба позичати за кордоном і більше продавати - експерт

Україні треба позичати за кордоном і більше продавати - експерт
Олександр Савченко: Криза ще не закінчилася. Фото: rospres.com

Уряду не варто суттєво зменшувати дефіцит державного бюджету.

Таку думку висловив ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко в ефірі "Ера FM".

"Криза ще не закінчилася. Треба позичати за кордоном, більше продавати і більше витрачати. Я би радив тримати дефіцит на рівні 2-2,5% і збільшувати учать держави у фінансуванні інвестиційних проектів", - сказав він.

За його словами, бюджетна політика в Україні є "жахливою".

"Починати треба з прозорості, я би порадив уряду запросити найкращих консультантів, щоб розробити європейські принципи формування бюджету. У нас бюджет дуже заплутаний і не виконує функції дороговказу для економічної політики", - вважає Савченко.

Експерт зазначив, що у держави є багато резервів для зменшення витрат.

"Може, крамольна думка... Треба давно вже ліквідувати Академію наук, виставити на продаж всі об'єкти нерухомості та роздати залишки потужним вузам, які ще залишаються. Радикальне, але конструктивне рішення зі зменшення витрат - і дати дорогу молодим. Академія наук - вже мертва організація. Чи, наприклад, у нас досі держава фінансує підготовку банкірів, юристів, фінансистів. Приватні вузи цим мають займатися. Держава має фінансувати навчання лікарів, освіту. Решту треба переводити на комерційні розрахунки", - наголосив Савченко.

Нагадаємо, уряд запропонував Верховній Раді збільшити доходи і видатки державного бюджету на 2012 рік на 33,35 млрд грн - відповідно до 366,17 млрд грн і 391,36 млрд грн, не змінюючи граничний розмір дефіциту.

Зараз ви читаєте новину «Україні треба позичати за кордоном і більше продавати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі