понеділок, 10 серпня 2020 13:00

Українців попередили про стрімке подорожчання гречки

Українців попередили про стрімке подорожчання гречки
Гречку може продавати Польща та Китай. Але вона відрізняється за смаком від тієї крупи, до якої звикли українці. Фото: pixabay.com

Цьогоріч суттєво може подорожчати гречка.

"Старого врожаю вже немає, а нового ще немає. Молотити будуть десь через 2 тижні. При цьому на ринку дефіцит крупи. Бракує імпорту з Росії", - говорить виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий, пише AgroPortal.ua.

За його словами, в Україні посіяли половину від мінімальної потреби гречки.

"Раніше імпорт гречки з Росії був проблемою для України. Зараз Росія припинила нарощувати виробництво. Більш того, відкотилася за рівнем посівних площ на 10 років назад. Також ввела заборону на вивезення гречки", - пояснює Громовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли ціни в Україні та Європі: де жити найдорожче

Гречку можуть продавати Польща та Китай. Але вона відрізняється за смаком від тієї крупи, до якої звикли українці.

"Ціни на гречану крупу на полицях магазинів високі - 35 гривень і більше за кілограм. Швидше за все, гречка буде дорожчати", - прогнозує фахівець.

У січні 2019-го гречку продавали по 16,3 грн/кг. Протягом року і до початку 2020-го крупа поступово дорожчала. Стрімко ціна зросла у березні - після запровадження карантину через поширення коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про стрімке подорожчання гречки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі