неділя, 06 березня 2011 18:35

Українці зможуть дешево літати куди завгодно

 

До трьох лоу-кост авіакомпаній, що працюють на українському ринку, можуть додатися ще шість.

Як пише газета "Сегодня" працювати на вітчизняному ринку хочуть російська компанія "Авіанова", ірландська Ryanair, арабська FlyDubai, німецька Air Berlin, словацька Danube Wings і британський Easy Jet.

У той же час оператори визнають: процес входження на український ринок буде не швидким.

"Так, у нас є плани почати літати в Україні. Однак українська сторона нам не дає дозволу. Ми ведемо переговори з вашою авіаційною адміністрацією, але безуспішно. У нас проблема в отриманні прав на польоти, в кількості рейсів, які ми б хотіли здійснювати" , - пояснила менеджер відділу по зв'язках з громадськістю авіакомпанії Air Berlin Сабіна Теллер.

У свою чергу, російська "Авіанова" може почати літати з Москви до Сімферополя і з Сочі до Харкова в кінці цього - початку наступного року. Як відзначили в Росавіації компанії дозволили здійснювати на кожному напрямку по 5 рейсів на тиждень.

Поки на українському авіаринку працюють три бюджетні перевізника - Wizzair Ukraine, Pegasus Airlines і Air Arabia (ОАЕ).

Керівництво ж інших лоу-кост компаній пояснює своє небажання літати в Україну високою вартістю обслуговування в аеропортах.

У той же час в "Украерорусі дану інформацію спростували.

"З 38 країн, що входять в "Євроконтроль", наша країна всього на 21-му місці за рівнем тарифів", - зазначила прес-секретар "Украероруху" Наталя Литвиненко.

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть дешево літати куди завгодно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі