середа, 22 вересня 2010 12:06

В Україні в 2010-му прибутковою стане тільки одна авіакомпанія

В Україні в 2010-му прибутковою стане тільки одна авіакомпанія
Українські авіакомпанії вже виходять на докризові показники перевезень, але прибутковими в 2010-му зможуть стати тільки "Міжнародні авіалінії України".

Так вважає директор Центру політичного і економічного аналізу Олександр Кава.

За словами помічника гендиректора "Аеросвіту" по зв"язках із громадськістю Сергія Куцого, за підсумками року компанія може не досягти прибутку, так як багато інвестувала протягом року.

"У березні ми відкрили 16 нових напрямків, що зажадало значних інвестицій", - відзначив Куций.

"У "Аеросвіті" та "Дніпроавіа" обтяжливі борги за минулі періоди, які необхідно обслуговувати, а в Wizzair недостатньо розвинена мережа польотів для вибудовування ефективної економіки", - упевнений Кава.

За обсягами вітчизняні авіакомпанії виходять на докризовий рівень - за вісім місяців поточного року вони перевезли 4,16 млн осіб, що на 14,5% більше, ніж роком раніше.

Тим часом Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) в черговий раз переглянула прогноз показників світової авіації в 2010 році. Ймовірний прибуток галузі збільшили втричі - до $ 8,9 млрд. Це пояснюють більш швидким зростанням попиту на авіаперевезення. Їх річний обсяг повинен перевищити докризовий рівень на 3-4%.

Асоціація також підвищила прогноз з попиту на авіаперевезення з 10,2% до 11%, що дозволить за підсумками року перевищити докризовий рівень пасажирообороту на 3-4%.

Виручка авіакомпаній у цьому році повинна скласти $ 560 млрд. Це відповідає рівню 2008 року ($ 564 млрд).

Новий прогноз IATA говорить про поліпшення показника прибутковості авіації всіх регіонів, за винятком Африки.

Прогнозований за підсумками цього року прибуток почне скорочувати загальні збитки авіакомпаній, понесені у попередньому десятилітті, які склали майже $ 50 млрд.

За матеріалами Коммерсантъ-Украина
Зараз ви читаєте новину «В Україні в 2010-му прибутковою стане тільки одна авіакомпанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі