пʼятниця, 19 лютого 2021 15:56

Українці отримають компенсацію за завищену комуналку: розглядають законопроєкт

Українці отримають компенсацію за завищену комуналку: розглядають законопроєкт
Така ініціатива прописана у законопроєкті №3097. Фото: unsplash.com

Якщо сума, нарахована постачальником комунальних послуг, виявиться завищена, то споживач зможе отримувати від нього компенсацію в десятикратному розмірі від надлишкової суми платіжки.

Така ініціатива прописана у законопроєкті №3097. 19 лютого його відправили в комітет на доопрацювання, пише Obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди звертатися, якщо отримуєте газ низької якості

Допущення помилок у платіжках із постачання природного газу, води, електричної, теплової енергії споживачам комунальних послуг набуло масового характеру.

"Оператор надання послуг безвідповідально, з порушенням норм чинного законодавства та договору про надання послуг, нараховує до сплати завищену вартість. Часто громадянам, які отримали такі розрахункові документи, доводиться роками доводити неправильність нарахованої вартості за послуги", - вважають автори документу.

75% українців сказали, що не зможуть оплачувати рахунки після січневого підвищення тарифів на газ, опалення, водопостачання та електроенергію.

Зараз ви читаєте новину «Українці отримають компенсацію за завищену комуналку: розглядають законопроєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі